söndag 12 februari 2017

Stå upp för Peter Springare heter en stödgrupp på Facebook för en polis i Örebro som via sin Facebooksida berättat om sin vardag. Sidan startades kort efteråt och på mindre än en vecka fick den 180 000+ följare med en ökning som torde vara unik i Sverige. När detta skrivs är den Facebooks tredje största Svenska sida. 
Se Springares inlägg som startade detta längst ner. 

Funderar lite över stödet för Peter Springare...
Det står mer och mer klart att karln har rätt i vad han skriver då polis efter polis uttalar sig i media och bekräftar det. Ja, till och med Leif GW i egen hög person har ju gett honom rätt i sak och en relativistisk professor har förklarat att detta har vi minsann vetat ända sen 1974! Ja, ja, men varför uppstår då en stödgrupp som växer till 180 000 + medlemmar på några få dagar?
Frustration och rädsla tycks vara de mesta anledningarna men också uppgivenhet då man alltmer tror att myndigheterna i allmänhet och politikerna i synnerhet vinklar information.

Jag ser gruppen som ett symptom på något och ett riktigt allvarligt sådant.

Vi Svenskar har varit relativt lätta att hantera genom åren. Vi har levt i ett tryggt och ganska idylliskt samhälle under lång tid. Vi har inte haft någon anledning att bråka vare sig med media eller politiker. Vi har haft det bra helt enkelt och har det fortfarande bra på många sätt även om vi ser hur det alltmer naggas i kanten.

Så kommer globaliseringens tid, informationssamhället, flyktingströmmar som gärna söker sig hit även om det ligger nära nog en hel kontinent mellan oss och deras hemländer. Det vi ser i dag är inte några skandinaviska broderfolk i nöd som mobiliserar oss utan något helt annat. Det handlar om andra kulturer, obegripliga språk, märkliga seder och värderingar (åtminstone jämfört med våra). Det vore snarare konstigt om det inte bleve en reaktion till slut.

Rädsla och bristande tolerans går det aldrig att försvara och människor i nöd ska man alltid hjälpa, inget snack om det, men när slitningar uppstår vill det till att man förstår varför också.

Lägg sen på att politiker i någon slags suggestiv självgodhet på egen hand utnämner oss till en slags humanitär stormakt på bekostnad av bland annat vårt samhälles svagaste - ska man vara förvånad över att viss oro uppstår? Ska man vara förvånad över att folk blir förbannade när man ser antalet fattigpensionärer öka, när sjukersättningar minskar, assistansberättigade jagas med blåslampa och folk får allt svårare att klara sig? Där vården går på knäna och där det på vissa orter tycks vara nära nog omöjligt att hitta en vettig läkare?

Vi ska inte ställa grupper mot varandra upprepar politikerna likt vinylplattor som hakat upp sig men ändå är det precis det som de gör. Till slut når man en punkt då en del människor helt enkelt får nog, som tröttnar på att "folkbildas" om vad de ska tycka, som blir ursinniga på åsiktskorridorer och politiskt korrekt. Då krävs bara en liten gnista för att medier som facebook ska explodera i frustration.

Det är hemskt att det ska behöva gå så långt men inte särskilt konstigt ändå.
Naturligtvis är det ett politiskt misslyckande av rang som utlöser detta att missnöje kommer till sådana uttryck.
Än så länge håller sig medlemmarna på facebook och jag hoppas att de håller sig där också för vad som helst skulle kunna hända om de gav sig ut och demonstrerade.

Den här gången hette gnistan Peter Springare. Vad heter den nästa gång? Vad värre är, kommer det att nöja sig med en glöd på facebook eller finns risken att vi får se en större brand i annat än på nätet?
Jag hoppas att våra politiker utrustas med såpass mycket förnuft att de förstår att förebygga det.


Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla skattebetalare är förbjudet att torgföra för oss statligt anställda. Det renderar i utebliven karriär och utebliven individuell lön. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå gå i pension efter 47 år i denna verksamhet. Jag kommer nu och varje vecka framgent att redogöra i detalj för vad som sysselsätter Mig som utredare/förundersökningsledare på grova brottsroteln polisen i Örebro. Det kommer inte att harmoniera med BRÅ: s uppfattning eller andra vänstervridna kriminologers uppfattning i den allmänna debatten.
Våra pensionärer går på knäna, skolan är ett enda kaos, sjukvården är ett inferno, polisen har totalhavererat etc etc. Alla vet varför men ingen törs eller vill torgföra anledningen, p g a att Sverige alltid levt på myten om det präktiga ultimata samhället som har osinnliga resurser för att vara i framkant när det gäller att vara det enda politiskt korrekta alternativet i en dysfunktionell värld som slår knut på sig själv, genom destruktivt beteende i olika religioners namn.
Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.
Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer...va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.
Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.
Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%.
Så här ser det ut och har sett ut de senaste 10-15 åren.
Återkommer nästa fredag med en redogörelse för den gångna veckan
😱🇸🇪🐥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar