onsdag 22 februari 2012

Fegisen Assange

Assange tror inte på vårt rättssystem utan tror att han riskerar livet om han utlämnas hit, läs artikel. 


Det hela går tydligen ut på att karln inbillar sig att om han utlämnas till Sverige, så kommer vi i vår tur att lämna honom vidare till USA där han i sin tur kommer att anklagas för spioneri. Jag kan väl i och för sig tycka att han verkligen ska ställas till svars för just spioneri men tanken på att vårt flata rättssystem skulle vara osäkert för en brottsling i allmänhet och en brottsling som han i synnerhet, känns rätt löjligt. 


Det märkliga är att han är rädd att Sverige, med sin historia av att vara kritiska till USA, skulle lämna ut honom dit. Det hela är egentligen rätt löjligt med tanke på att karln gömmer sig hos USA:s närmaste allierade!


Nej, det här känns inte trovärdigt. De här uttalandena är nog rätt lögnaktiga egentligen för vad det handlar om borde rimligen vara att han inte vågar riskera att han ställs till svars för något så tarvligt som en vidrigt våldtäkt! 
Det skulle vara en katastrof i hans värld och fäller effektivt hela den bild han vill att omvärlden ska ha av honom, för att inte tala om vilken skada hans varumärke skulle ta av det.. 


Han föredrar nog istället bilden av honom som en slags it-samhällets Robin Hood framför att bli ihågkommen som en sliskig våldtäktsman. Han och hans gelikar tycker säkert det är lite hippt och romantiskt att han framstår som lite av en informationsrevolutionär när det de gjort i själva verket mycket riktigt är en form av spioneri. 


Sanningen om huruvida han är en våldtäktsman eller inte, eller om han är en spion eller inte, lär nog komma ifatt honom en dag. Han har sin tid i rampljuset nu och fattar tydligen inte att ju större han blir, desto hårdare kommer han att talla. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar